12. 02. 2012 | NVC

Sommelier junior - následné vzdělávání

zvětšit obrázek

Národní vinařské centrum (NVC) připravuje moderní formu vzdělávání o víně. Jedná se o kombinovanou formu studia - e-learningový kurz, který bude doplněn praktickou částí. Kurz bude probíhat pod názvem „Sommelier junior – následné vzdělávání“ a je určen pracovníkům a podnikatelům v cestovním ruchu, včetně vinařské turistiky.

Výhodou e-learningu je zejména jeho dostupnost a časová flexibilita studia. Studenti si budou moci nastudovat jednotlivé kapitoly v domácím prostředí a v libovolném termínu. Probírána budou základní témata týkající se vinařství a sommelierství, např. vinařské oblasti a podoblasti, odrůdy, servis vína a víno v gastronomii. Nastudování učiva bude ověřováno testy za jednotlivými kapitolami. Po dokončení studia se studenti budou moci přihlásit na praktickou část, na níž budou zopakovány poznatky z e-learningu, předveden servis vín a bude prováděn jeho individuální nácvik. Studium bude zakončeno závěrečnou zkouškou.

Zpřístupnění kurzu široké veřejnosti v květnu 2012 budou předcházet dva pilotní běhy (předběžně v listopadu a březnu), jejichž cílem bude ověření funkčnosti a nastavení e-learningu a získání zpětné vazby na vytvořený kurz. Zájemci o účast na pilotních bězích se mohou přihlásit v NVC. Aktuální informace o projektu bude možné po zprovoznění získávat i na stránkách kurzu www.sommelier-junior.cz.

Na tvorbu a pilotní odzkoušení kurzu získalo NVC finanční podporu v rámci globálního grantu Jihomoravského kraje v Operačním programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost, číslo projektu CZ.1.07/3.2.04/02.0061. Partnerem projektu je Svaz vinařů České republiky.

Nejnovější aktuality

30. 01. 2016 | Salon vín 2016 se otevřel veřejnosti
20. 01. 2016 | Sto nejlepších moravských a českých vín pro rok 2016
17. 12. 2015 | PF 2016 - Národní vinařské centrum & Salon vín ČR
09. 12. 2015 | Absolutním Šampionem České republiky se poprvé stalo červené víno
26. 11. 2015 | Otevírací doba Salonu vín o Vánočních svátcích 2015 a v lednu 2016

TIP: Chcete dostávat anonci nových aktualit e-mailem? Zaregistrujte se v sekci Novinky emailem »